Seeds Memories Photography | Bucuresti | Fotografie de produs comercială. Amator sau Pro?

Fotografie de produs comercială. Amator sau Pro?

July 25, 2018  •  Leave a Comment

 

 

Fotografie de produs comercială. Amator sau Pro?

Ai un produs bun. Îndeplineşte toate condiţiile cerute de piaţă. Îţi faci un site. Cum îl prezinţi pe platforma de e-commerce?

Acum e momentul să îl pui în lumina potrivită pentru a scoate în evidenţă toate calităţile lui: formă, culoare, dimensiuni şi alte specificaţii tehnice. Este una dintre etapele unui plan de marketing bine pus la punct şi atât de necesar pentru business-ul tau. Fotografia comercială te ajută să spui într-un mod simplu şi clar povestea produsului tău. Rezultatul: creşterea notorietăţii brand-ului tău şi, în timp, creşterea vânzărilor.

Despre fotografia de produs

Fotografiile produselor tale trebuie să fie clare, complete, prezentate din cât mai multe unghiuri şi, foarte important, cât mai fidele realitaţii. O astfel de prezentare va aduce un avantaj competitiv în piaţa şi va convinge clienţii de calitatea lor.

Pentru orice platformă de e-commerce, industria online impune anumite standarde. Unul dintre acestea îl reprezintă prezentarea produsului pe un fundal alb pur (RGB: 255, 255, 255), rezoluţie cat mai mare, astfel încat imaginile să fie clare la un zoom al vizitatorului şi potenţialului client pe site.

Fotografie comerciala de produsFotografie comerciala de produsFotografi profesionisti in Bucuresti | Fotografie comerciala profesionista | Fotografie de produs: sticla, ceramica, bijuterii, ceasuri, birotica

Cât costa fotografia de produs?

Ei bine, ca în multe industrii când întrebi de preţ, răspunsul este: depinde. Pentru că nu vorbim de un produs oarecare de pe raftul din supermarket, ci de realizarea unor fotografii de prezentare, este necesar să ai în vedere mai mulţi factori care pot influenţa preţul unei fotografii.

Ai un produs de dimensiuni mici, medii sau mari? De câte fotografii ai nevoie? Ce fel de produse sunt: mate, lucioase, transparente, perisabile? De exemplu, obiectele reflectorizante, cum ar fi sticla, ceasurile sau bijuteriile, ridică un grad de complexitate mai avansat şi implică un consum de timp mai mare comparativ cu alte produse. În funcţie de obiectivele şi nevoile tale de business discutăm mai departe şi de modul de prelucrare al imaginilor respective. Una e să ai nevoie de fotografii ale produselor realizate pe fundal alb pur, şi alta e să vrei fotografii creative pentru o campanie de marketing sau pentru postarea de conţinut vizual pe reţelele de socializare (Facebook, Instagram, LinkedIn etc) Concret, când cumperi un produs de calitate, îl cumperi complet finisat :-)

Pe scurt, pretul îl stabilim în funcţie de complexitatea produselor, de abordare, de dimensiunea proiectului. De aceea, când realizezi planul de marketing şi bugetul pentru afacerea ta este bine să incluzi şi realizarea de fotografii comerciale de produs profesionale.

Fotografie comerciala de produsFotografie comerciala de produsFotografi profesionisti in Bucuresti | Fotografie comerciala profesionista | Fotografie de produs: sticla, ceramica, bijuterii, ceasuri, birotica

În loc de concluzie

Ştim cu toţii cât de departe a ajuns tehnologia azi. Ştim că foarte multe persoane au achiziţionat un aparat foto şi pot face poze. Însa, fotograful nu este doar un om care apasă pur si simplu pe declanşatorul aparatului foto. Fotograful investeşte o mulţime de resurse în educaţie şi studii de specialitate, workshop-uri, seminarii, experienţă, echipamente foto profesionale, studio foto, recuzită, business management etc. Pe scurt, timp, bani şi foarte multă pasiune. Toate astea pentru a fi mai bun decât a fost ieri şi pentru a oferi azi fotografii de calitate clienţilor săi.

Dacă ai nevoie de fotografii de produs comerciale, contactează-ne!

seedsmemories@gmail.com
+40 722 632 203
+40 724 350 898


Comments

No comments posted.
Loading...