Seeds Memories Photography | Bucuresti | O imbratisare cat o mie de cuvinte

O imbratisare cat o mie de cuvinte

March 21, 2016  •  Leave a Comment

O cunosc de aproape 2 ani. O vad aproape in fiecare zi la scoala, atenta, grijulie si empatica. De fiecare data cand ne intalnim o vad zambind. Un zambet natural si plin de dragoste. Este ora pranzului si se aud deja rasetele de copii in curtea scolii.

***

Imi pregatesc aparatul de fotografiat pentru a capta momente din viata unor copii de clasa I care sarbatoresc azi anotimpul bogatiilor naturii. Ma uit in jur la expresiile copiilor, incerc sa inteleg cum se simt. Pe unii dintre ei ii vad usor somnorosi, normal, eu sunt mai somnoroasa ca ei. Privesc copiii si gesturile lor, joaca si harjoana dintre ei, detaliile din clasa; incerc sa prind cu ochii mintii, cat mai multe culori, forme, texturi. Ne stim, le-am mai facut fotografii la serbari sau cu ocazia altor evenimente, copiii s-au obisnuit, nu mai “pozeaza”, aparatul de fotografiat face parte din decor, il accepta, ma accepta. Pentru prima data, lumina patrunde in clasa intr-un alt mod. Este o lumina similara cu lumina care-mi mangaia dupa amiezele mele de copil. Ziua asta a venit cu ceva deosebit. Ma bucur alaturi de copii de atmosfera, de stare, de sarbatoare, de energia minunata din jurul meu.

Dupa o ora de plimbat printre copii, fotografii, rasete, harjoane, zambete si miscare il vad pe Razvi ca se apropie. Se uita fix in ochii mei. Ii zambesc. Imi zambeste. Ma imbratiseaza. Neconditionat. O imbratisare cat o mie de cuvinte, care mi s-a cuibarit in suflet din prima secunda. O imbratisare sincera, pura, plina de lumina si de generozitate, care m-a invatat in cateva secunde mai mult decat orice fel de ora din scoala. Iti multumesc, Razvi!

Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindrom Down21 Martie - Ziua Internationala a Persoanelor cu Sindrom DownO imbratisare cat o mie de cuvinte ***

Gabi este mama lui Razvi, un copil minunat, cu un suras care-ti insenineaza ziua si o energie molipsitoare. Razvi este elev in clasa I, la o scoala de stat obisnuita. Este un copil iubit de invatatoare si de colegii sai.

Pentru un copil cu sindrom Down, fiecare zi este un inceput, o provocare; uneori, poate fi o zi plina de rutina, necesara de altfel, desi nu intotdeauna are neaparat si chef. Zambeste, alearga, se supara, intreaba, se mira, e curios, e generos, e plin de iubire. Un copil cu sindrom Down este un copil care are nevoie de toata afectiunea si dragostea si sprijinul mamei si al tuturor celor din jur. Asa cum mama unui copil cu sindrom Down are nevoie de tot sprijinul oamenilor, sufletesc, moral si financiar pentru a merge mai departe, cu mai multa putere si energie. Zi de zi. Ora de ora. O admir pe Gabi si invat cate ceva de la ea de fiecare data cand ne vedem. Despre putere si vointa. Despre iubire neconditionata. Despre zambet. Despre viata. Iti multumesc, Gabi!

Toate acestea nu ar fi insa posibile fara sustinerea financiara necesara pentru sedintele de logopedie, kinetoterapie, diverse servicii medicale, ateliere de art terapie si multe alte instrumente care ajuta enorm un copil cu sindrom Down.

21 Martie - Ziua Mondiala a Persoanelor cu Sindrom Down21 Martie - Ziua Mondiala a Persoanelor cu Sindrom DownO imbratisare cat o mie de cuvinte 21 Martie este declarata Ziua Mondiala a Persoanelor cu Sindrom Down.

Pana pe 25 Mai 2016 puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit aferent anului 2015 catre Asociatia “Suflet de Inger” – o asociatie care are grija ca Razvi si alti copii cu sindrom Down sa aiba acces la instrumentele de dezvoltare mentionate mai sus.

Cine poate sa redirectioneze cei 2%?

Orice persoana care a realizat in 2015, venituri din salarii (caz in care se completeaza Formularul 230) sau orice persoana care a realizat in 2015 si alte forme de venit, din salarii sau alte activitati independente, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, chirii etc (situatie in care se completeaza Formularul 200).

Cum se trimite formularul completat?

Sunt trei variante: fie il trimiti la Administratia Financiara de care apartii, fie il expediezi prin posta cu confirmare de primire, fie vine Gabi sa-l ridice, intr-o zi si un loc stabilite de comun acord (daca optezi pentru ultima varianta, ne poti da un mesaj privat pe pagina noastra de facebook sau pe seedsmemories@gmail.com si va facem cunostinta :-)

PS 1: In cazul in care nu redirectionezi cei 2%, suma respectiva va ramane in buzunarul statului.

PS 2: Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit nu te costa nimic. Ai ocazia sa faci un bine unor copii minunati care au nevoie de orice sprijin, oricat de mic ar fi, pentru ca parintii lor sa poata lucra cu ei zi de zi, prin diverse tipuri de terapii costisitoare.

***

Despre ce inseamna sindromul Down puteti citi mai multe aici si aici .

Si un mesaj puternic la final:


Comments

No comments posted.
Loading...