Seeds Memories Photography | Bucuresti | Cum “pastram” prima zi de scoala?

Cum “pastram” prima zi de scoala?

June 22, 2015  •  Leave a Comment

Trei lucruri imi amintesc din prima zi de scoala:

1. Un penar dreptunghiular, din plastic, pe al carui capac naviga o rata cu ochi bulbucati. Eram foarte incantata de el: daca-l zdruncinai, bilutele din interiorul ochilor zornaiau.

2. Dan, colegul de la gradinita de care-mi placea in secret, picase in clasa cu mine! Ne-au incolonat doi cate doi, iar el era chiar in fata mea, pe jumatate acoperit de ghiozdan si tinand de mana o alta fetita.

3. In momentul in care invatatoarea ne-a rugat sa iesim, pe rand, in fata si sa spunem o poezie, a inceput nebunia. Un baiat a dat tonul la plans, urmat de inca sase copii. Altii l-au luat pe “Da’ nuuu vreeeauu!” in brate, in timp ce o colega a zbughit-o pe usa. Pe jos erau cazute o parte din florile pe care noi- bobocii- le primiseram de la elevii mai mari, de-a cincea.

"Amintiri din prima zi de scoala"Amintiri din prima zi de scoala

 

A fost drama, actiune, comedie. Si un pic de romantism. Dan a fost cel care a spart gheata. Nu mai stiu despre ce erau versurile, dar recita cu voce tare si cu pumnii stransi sub manecile prea lungi. Cred ca mai mandra de el decat mine era doar mama lui. 

Am sarit a doua pe scena, spre uimirea alor mei, obisnuiti sa-mi scuze timiditatea in fata strainilor.  Poezia mea vorbea despre un ursulet curajos si o injectie. Pe fundal inca se auzeau nasuri trase si cateva suspine. Cand m-am intors in banca, am vazut ca Dan avea acelasi penar ca mine, doar ca rata lui era mai galbena.

Prin urmare,  am luat cateva hotarari pentru prima zi de scoala a copiilor nostri:

  • Luam cu noi un fotograf profesionist. Astfel, voi fi sigura ca o sa am un album cu fotografii realizate intr-o lumina calda, care sa-mi aduca aminte de starea pe care o aveam atunci. Cu siguranta vom fi cu totii prea emotionati. De aceea, ne dorim sa avem langa noi pe cineva atent la detalii, care sa ne observe si  sa ne inteleaga universul intr-un mod autentic, cat mai aproape de ceea ce suntem noi.
  • Pastram, intr-o cutie speciala, primele amintiri: prima tema, primul stilou, primul penar etc. Da, poate sunt prea sentimentala, dar sunt convinsa ca intr-o zi copiii imi vor multumi. Sau macar nepotii. Eu, mie, sigur imi voi multumi :)
  • Povestim despre prima zi intr-o scrisoare sau un jurnal. Cei mici nu pot sa scrie inca, dar putem lua impresii “la cald” de la ei, de la noii lor colegi sau de la bunici. Oricat de buna ai avea memoria, sunt amanunte pe care, cu timpul, le uiti: versurile poeziei, in ce banca ai stat prima oara, unde ai sarbatorit dupa ce s-a incheiat festivitatea etc.

La fel ne vom pregati si pentru ultima zi de scoala. Si, daca intre timp voi afla vreun leac pentru nostalgii si emotii, o sa vi-l spun cu drag.

 

"fotografii din prima zi de scoala", "fotograf copii"Fotografii din prima zi de scoala


Comments

No comments posted.
Loading...